Laste ned KITS. (For nybegynnere)

Mange har spurt meg hvor jeg finner alt jeg bruker, hvordan jeg får det inn i Photoshop og på LO'en, osv.

KIT!
Et kit er en pakke med bakgrunner og elementer. Det finnes også rene bakgrunnpakker eller elementpakker.


{Mossa - Journal - Scrapscandistyle $ 3.00 (Bakgrunnpakken selges seperat $ 3.00}


Element!
Elementer er alt fra bånd (ribbons), rammer, blomster, binders, stifter, alpha (bokstaver)
{Mossa - Butterflies - Scrapscandistyle $ 2.00}

Freebies!
Freebies er gratis kit som designere legger ut. Tror nesten alle nybegynnere har begynt med å laste ned freebies. Freebies kan man finne mange steder på nettet, mange shopper har freebies og mange designere legger ut freebies på bloggen sin.

Inne på ScrapScandiStyle og datascrapping.no går du inn på det du ønsker å laste ned, så velger du "Add this to my cart". Når du har lagt til det du ønsker deg i handlekurven, trykker du på "Got to check out". Da kommer du til en side hvor du må registere deg (eller logge inn om du alt er registert). Det koster ingenting å registere seg. Fyll inn alle feltene med * stjerne bak. Da kommer du videre til en side med "payment information" - legger ned på den siden velger du "Continue checkout". På neste side må du velge "confirm the order". Da har du fullført orderen, og du kan laste ned din freebie. Trykk på download, og velg "lagre som" i popup vinduet. Lagre filen i en egen mappe, så du vet hvor du finner den igjen.

De som legger ut freebies på bloggene sine, som Ikeagodness og Waterloproject, bruker gjerne en side som heter 4Shared. Ofte ligger det ut bilder av freebien samt en tekst, og som oftes ligger link til nedlastingssiden i teksten. Noen ganger står det "Download link", andre ganger står det kanskje bare "Download HERE" .. Da ligger ofte linken i ordet "here". Trykk på linken, og du blir sendt videre til 4shared. Der inne må du trykke på "Download", så må du være tålmodig, for før linken til nedlasting kommer opp går det 40 sekunder. Når den er ferdig med å telle ned, kommer nedlastingslinken opp. Trykk på den, og velg "lagre som", og lagre i mappen du har laget for freebies.

Kjøpe KIT!
Det finnes utrolig mange forskjellige butikker hvor du kan kjøpe kit. Et kit koster ca 4-6 dollar, noe som tilsvarer 30-40 NOK. Og som oftes får man det man betaler for, og det som er så kjekt med digital scrapping, er at man kan bruke de samme elementene og bakgrunnene omigjen og omigjen.
Når man skal kjøpe kit, så krever ofte butikkene at du betaler via paypal. Da må du først registere deg på paypal. Paypal er en sikker måte å handle på nettet med. Du legger inn navn, adresse og visanummer.
Inne på butikken, når du har trykket "confirm order", blir du da sendt videre til paypal og må logge inn der. Så må du godkjenne kjøpet inne på paypal, før du blir sendt tilbake til butikken og kan laste ned produktet du kjøpte.

Zip!
De filene du laster ned, uansett om de er freebies eller kjøpte kit, er som oftes pakket inn i en zippet mappe. For å få ut filene dine høyreklikker du på denne zippete mappen, og velger "pakk ut her". Noen ganger er det en egen mappe inni den zippet mappen, andre ganger ligger alle elementene og bakgrunnene løst. Det kan da være greit å opprette en ny mappe, og legge kitet i.

Kreditt og TOU!
Dette er veldig viktig. Når du laster ned kit, enten det er freebie eller kit, så følger det ofte med en tekstfil som heter TOU (Terms of use), denne er viktig å lese før du bruker kitet. Du kan ikke bruke kitet som du vil, og det er en gylden regel at man alltid skriver kreditt når man publiserer en LO på internett. Det er viktig å kreditere de som har laget det kitet du har brukt, de er jo designere og vil gjerne ha litt igjen for jobben - og selv om du har kjøpt kitet, har du jo ikke kjøpt rettighetene til å bruke det som du vil. Jeg bruker å skrive feks {Mossa - Fresh Fall, paper and flower - Scrapscandistyle}. Da har jeg med designernavn, navnet på kitet og hvilke ting jeg har brukt fra kitet, og jeg har med hvor jeg har fått tak i kitet.

Åpne i Photoshop!
For å få kitet inn i photoshop gjør som du gjorde for å få inn bilder og bakgrunn på LO'en - se tutorialen her. Alle tingene i et kit ligger i hver sin fil, åpne en og en fil i Photoshop, og dra det over til LO'en din. Vri og endre størrelse med "Free transform", som du lærte i forrige tutorial.

Har du spørsmål?
Legg igjen en kommentar i bloggen her, eller send en mail til: kriztella@msn.com

Ingen kommentarer:

Dette er Kriztella

25 år gammel jente, som er alenemamma for ei jente på 4 år. Digiscrappet siden sept-05, og er CT for Mossa og Monica Larsen. Elsker å fotografere og ordne med bilder. Er også glad i å sparke fotball. Liker musikk, film og bøker. Bor i ei lita vakker bygd ute ved trøndelagskysten.

Kreditt for headeren

Wings: Jofia Devoe "Sweetlullaby" (The digichick)
Alpha: Syrin "Carla" (Catscrap)
Font: LD Stretch (Lettered Delight)

Følgere